Gyakran ismételt kérdések

Gyakran ismételt kérdések


Mi az asszisztált nyújtás?

Az asszisztált nyújtás egy olyan mozgásterápiás kezelés, amely során egy tapasztalt, asszisztált nyújtásra képesített szakember segíti a résztvevőket az izmaik nyújtásában, lazításában és mozgástartományuk növelésében.


A nyújtás során semmilyen erőfeszítést nem kell tennem?

Az asszisztált nyújtás egy statikus és passzív nyújtási forma, amely során külső (emberi) erőt alkalmazunk az izmok nyújtására. A nyújtás során ellazult állapotban, fekvő helyzetben leszel a stretching ágyon, az izomzatod nyújtását pedig a terapeutád végzi.


Miért hatásosabb az asszisztált nyújtás, mint az egyéni nyújtás?

Egy jól képzett szakember biztonágosabban és hatékonyabban képes az izomzatodat lenyújtani. Biztonságosabban, ugyanis a szakember folyamatosan kontrollálja a testtartásodat és a mozdulataidat és a fizikai állapotodnak megfelelően állítja be a nyújtási gyakorlatok időtartamát és határait mindig az egészséges nyújtástartományon belül maradva. Emellett hatékonyabb is, hiszen a gondosan felépített gyakorlatsorokkal rövidebb idő alatt eredményesebben kezeli a különböző egyéni igényeidet.


Megizzadok-e az asszisztált nyújtás során?

Az asszisztált nyújtás általában nem intenzív, így nem valószínű, hogy izzadni fogsz, de a vérkeringés fokozása által a testhőmérsékleted enyhén emelkedhet a gyakorlatok során.


Milyen típusú asszisztált nyújtási lehetőségeket kínáltok?

Kínálatunkban jelenleg két különböző hosszúságú nyújtási program közül lehet választani. A rövidebb (intenzívebb) programunk 20 perces. Ideális, ha gyorsan szeretnénk felfrissíteni az izmokat. Ezzel szemben a hosszabb, 40 perces program akkor ajánlott, ha alaposan szeretnénk átnyújtani az izmokat és javítani a testtartást vagy problémásabb területekre szeretnénk jobban fókuszálni. Mindkét kezelésünk komplexen kiterjed az egész testre. A fasciális háló egész testünket összeköti, ezért fontosnak tartjuk, hogy minden testrésznek egyenlő figyelmet szenteljünk.

Fontos tudni, hogy kizárólag csoportos programokat szervezünk, ahol a helyiségben egyszerre több vendég- tréner páros vesz részt az asszisztált nyújtásban. Ezzel is szeretnénk egy laza, sportos hangulatot teremteni, hasonlóan ahhoz, mintha egy teremben edzenél másokkal.


Hol találsz meg minket?

A StretchMe® szolgáltatásai egyelőre céges ügyfelek számára érhetőek el, a megrendelőink által biztosított helyszíneken. Terveink között szerepel, hogy a későbbiekben magánszemélyek is igénybe vehetik szolgáltatásainkat. A megismerés céljából Pop-Up helyiségeket vagy mini-stúdiókat alakítunk ki, melyek címével és elérhetőségével kapcsolatban honlapunkon és közösségi média felületeinken tudsz tájékozódni.


Milyen feltételeket kell biztosítani a munkahelyen ahhoz, hogy az asszisztált nyújtás megszervezhető legyen?

Mindenekelőtt elegendő helyre van szükség (1,5-2 m2/fő), ahol a munkavállalók kényelmesen és biztonságosan végezhetik a nyújtógyakorlatokat, valamint fontos a munkaidőbe illeszkedő kezelésekre szánt időpontok kijelölése, hogy azok ne zavarják a munkafolyamatokat.


Kell-e valamilyen speciális felszerelés, öltözék a nyújtáshoz?

Az asszisztált nyújtáshoz minden szükséges felszerelést biztosítunk, azonban javasoljuk, hogy kényelmes, rugalmas ruházatot viselj és higiéniai okokból feltétlenül hozz magaddal egy tiszta zoknit is. Zokni és ruházat vásárlására nálunk is mindig van lehetőség, erről a trénereknél tudsz érdeklődni.


Ki vezeti az asszisztált nyújtást?

Minden kezelést a StretchMe® tapasztalt és képzett szakemberei vezetnek, akik segítenek a megfelelő nyújtási technikák elsajátításában és alkalmazásában.


Hogyan foglalhatok időpontot?

Időpontot itt tudsz foglalni!
A szabad időpontokról és az árakról itt tudsz tájékozódni.


Milyen gyakran érdemes részt venni az asszisztált nyújtáson?

Az optimális gyakoriság egyénenként változhat, de általában havi 4-8 alkalom javasolt a folyamatos előnyök és a hosszú távú hatások érdekében.


Mi a különbség az asszisztált nyújtás, a masszázs, a jóga és a pilates között?

Az asszisztált nyújtás célja az izmok aktív nyújtása és a mozgástartomány növelése, a fasciális elemek rugalmassá tétele, a testünk teherbíró-képességének növelése és az egészségesebb, definiáltabb izomzat kiépítése. Ezzel szemben a masszázs a mélyebb szövetek, izmok fellazítására, a jóga és a pilates pedig a test és az elme összehangolására és erősítésére fókuszál.


Fájdalommentes az asszisztált nyújtás?

Igen, az asszisztált nyújtás célja, hogy fájdalommentesen növeljük a mozgásszabadságot. Ahogy már többször hangsúlyoztuk, nagyon fontosnak tartjuk, hogy kizárólag az egészséges tartományokon belül dolgozzunk, elkerülve a sérülés vagy túlnyújtás kockázatát. Ha bármilyen kellemetlenséget érzel, szakemberünk azonnal alkalmazkodik a felmerülő igényekhez. Mivel az asszisztált nyújtás egy új kezdeményezés Magyarországon, teljesen érthető, ha számos további kérdés merül fel benned. Javasoljuk, hogy bátran írj nekünk, vagy keress minket a megadott elérhetőségeinken.

A StretchMe® csapata elkötelezett amellett, hogy támogasson téged a legjobb döntés meghozatalában!